Wereldreis. Maak uw droom waar met goede voorbereiding

Wereldreis. Maak uw droom waar met goede voorbereiding

De prijs van een wereldreis wordt meestal behoorljk onderschat. Veel aanstaande wereldreizigers denken van 50 euro per dag rond te kunnen komen. In landen als Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en de VS gaat dat waarschijnlijk niet lukken. En in Azië, Afrika en Zuid-Amerika eet u misschien goedkoop, maar kunt u relatief veel  kwijt zijn aan andere kosten zoals vliegen.

Een flink bedrag sparen
Niet alleen uw reisbestemming bepaalt de prijs van de wereldreis. Ook uw manier van reizen maakt veel uit. Vliegt u ver en vaak? Overnacht u in hotels? Maakt u excursies of geeft u geld uit aan speciale activiteiten? Dan lopen de kosten flink op. En ten slotte bepaalt de reisduur hoeveel geld u kwijt bent. Gaat u twee maanden op stap? Zes maanden? Of zelfs langer? Dan moet u echt over een flink bedrag beschikken. Wilt u weten hoe u dat het slimst bij elkaar kunt sparen? Wij bespreken graag met u hoe u kunt sparen en maken een spaarschema zodat u uw wereldreis kunt inplannen.

Goede voorbereiding
Door u van tevoren goed te oriënteren, kunt u de kosten van de wereldreis in beeld krijgen en slimme besparingen realiseren. Ga op zoek naar informatie over het land waar u naartoe gaat en probeer ook de risico’s in het vizier te krijgen. En natuurlijk zorgt u tijdig voor visums, reisvaccinaties en geldige reisdocumenten. Heeft u met uw werkgever afspraken gemaakt over een onbetaald verlof? En heeft u bedacht hoe u uw vaste lasten in Nederland gedurende de reisperiode tot een minimum kunt beperken, bijvoorbeeld door uw woning te verhuren?

Reisverzekering voor wereldreis
Een apart punt van aandacht is de reisverzekering. Reisverzekeringen – ook doorlopende reisverzekeringen – hebben een beperkte reisduur van 90, 120 of soms 180 dagen. Gaat u langer op reis, dan moet er een maatwerkoplossing gevonden worden. Belangrijk is het om medische kosten goed te
verzekeren en ook de bagage, zeker als u dure spullen meeneemt. En als u de reis avontuurlijk invult, heeft u speciale dekkingen nodig. Denk er bovendien aan te kiezen voor een werelddekking.

Doe een beroep op ons
Het is fantastisch als u uw droom waarmaakt en een lange tijd op reis gaat. In de voorbereiding kunt u een beroep op ons doen om een effectieve spaarmethode te vinden en een echt goede reisverzekering af te sluiten.