Voordeliger uit met uw zorgverzekering

Voordeliger uit met uw zorgverzekering

Naturapolis
U kunt bij de meeste verzekeraars voor de basisverzekering kiezen tussen een restitutiepolis en een naturapolis. De naturapolis is voordeliger. Maar zorgkosten worden dan alleen voor 100% vergoed als u zich laat behandelen door een zorgaanbieder met wie de verzekeraar een contract heeft gesloten. Met een restitutiepolis krijgt u zorgkosten vergoed, ongeacht waar u zich heeft laten behandelen. Wat is voor u belangrijker? Keuzevrijheid of een lage premie?

Alleen basispolis
Heeft u net als 80 procent van de Nederlanders een aanvullende verzekering? Stel u dan de vraag in hoeverre u die nodig heeft. Welke zorg uit het aanvullende pakket heeft u de afgelopen jaren gebruikt? En stel dat u die kosten zelf had betaald, hoeveel premie had u dan kunnen besparen? Als u kiest voor alleen een basisverzekering bespaart u ieder jaar een flink bedrag. Maar let op! Als u toch aanvullende zorg gebruikt, moet u die wel zelf kunnen betalen.

Voordelige premie
De inhoud van de basispolis is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde, maar de premie niet. In 2018 kostte de goedkoopste polis 93,85 euro en de duurste 125,50 euro per maand. Op jaarbasis is dat een verschil van bijna 400 euro. Wilt u zo voordelig mogelijk uit zijn? Wij zoeken de polissen met de vriendelijkste premies.

Vrijwillig eigen risico
U kunt boven op het verplichte eigen risico van 385 euro nog kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Bij de meeste verzekeraars heeft u meerdere opties, variërend van 100 tot 500 euro. Met een vrijwillig eigen risico betaalt u minder premie. Hoe hoger het risico, hoe lager de premie. Zorg wel voor een spaarpotje voor als u dat eigen risico in rekening gebracht wordt.

Premie ineens betalen
Nu betaalt u eenmaal per maand de premie voor uw zorgverzekering. Maar wist u dat u een korting kunt krijgen als u de zorgpremie in een keer betaalt voor het hele jaar? De korting varieert per zorgverzekeraar, maar ligt tussen de 1 en 3 procent.

Wij doen het uitzoekwerk
Zelf zorgverzekeringen vergelijken en kiezen is tijdrovend en ingewikkeld. Neem daarom contact op met ons kantoor en geef uw wensen voor de dekking en de premie aan ons door. Wij zoeken de zorgverzekering die bij u past en maken de overstap voor u in orde.