Voordeliger uit met hypotheek van onafhankelijk adviseur

Voordeliger uit met hypotheek van onafhankelijk adviseur

Misschien denkt u bij een hypotheek in eerste instantie aan uw bank. Maar bent u daar inderdaad het beste af? Uw bank zal altijd zijn eigen hypotheken willen verkopen en dat assortiment is uiteindelijk beperkt. Wij doen zaken met een breed scala aan geldverstrekkers en kunnen daardoor kiezen uit veel meer hypotheken dan die van een enkele bank. De kans is daardoor groter dat u de hypoheek krijgt die helemaal past bij uw wensen en mogelijkheden.

Duizenden euro’s verschil
Maar dat is nog niet alles. Want hoe kleiner het assortiment, hoe groter de kans dat u een scherpe rente misloopt. Uit recent onderzoek is gebleken dat de prijs voor het hypotheekadvies bij banken weliswaar gemiddeld gezien wat lager ligt, maar dat de hypotheekkosten in de jaren daarna vaak hoger uitvallen, omdat er een hogere hypotheekrente in rekening gebracht wordt. Bij een looptijd van 10 jaar bent u bij een onafhankelijk adviseur gemiddeld zo’n € 8.000 voordeliger uit. Bij een looptijd van 30 jaar is het verschil zelfs € 15.000.

Gunstige voorwaarden
Natuurlijk is prijs niet allesbepalend bij uw keuze voor een bepaalde hypotheek. De voorwaarden zijn minstens zo belangrijk. Maar de voorwaarden komen bij de verschillende geldverstrekkers steeds dichter bij elkaar te liggen. Het is dus goed mogelijk een hypotheek te vinden met gunstige voorwaarden én een scherpe rente.

Welkom voor advies
Een goed hypotheekadvies kan u duizenden euro’s aan hypotheeklasten schelen. Wij gaan voor u op zoek naar een hypotheek waarmee u financieel voordeel behaalt en die bovendien gedurende de hele looptijd bij u blijft passen.