Verzilverhypotheek biedt senioren kansen

Verzilverhypotheek biedt senioren kansen

De overheid wil stimuleren dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen woning kunnen blijven wonen. Vaak is dat goed mogelijk als de woning wordt aangepast: een slaapkamer op de begane grond, de badkamer of het toilet geschikt gemaakt of de drempels verwijderd. Zo’n verbouwing kan te duur zijn voor wie een klein pensioen heeft en geen gewone lening bij een bank kan krijgen. Daarom bieden veel gemeenten en provincies een Blijverslening. Met deze lening financiert u de aanpassingen aan uw huis en maakt u uw woning klaar voor de toekomst.

Geen hogere maandlasten
Een andere oplossing die gemeenten en provincies bieden is de Verzilverlening. Dat is een hypothecaire lening op basis van de overwaarde van uw huis. U krijgt de beschikking over een geldsom door (een deel van) deze overwaarde te verzilveren. Het mooie is dat de hypotheek niet op uw maandlasten drukt. U lost namelijk niet af en de verschuldigde rente wordt bijgeschreven bij de hypotheeksom, die daardoor geleidelijk aan omhoog gaat. De totale schuld wordt afgelost als de woning verkocht wordt. Om in aanmerking te komen voor Blijverslening of een Verzilverlening moet er wel aan bepaalde voorwaarden voldaan worden. Denk hierbij aan een leeftijdsgrens, de woonsituatie, de WOZ-waarde en de overwaarde.

Mogelijkheden bij de bank
Niet alle gemeenten en provincies bieden senioren de mogelijkheid om geld te lenen voor hun woning. Klop in dat geval bij ons aan om te bespreken wat de reguliere geldverstrekkers u te bieden hebben. Wij maken eerst een analyse: hoe is uw financiële situatie en hoeveel overwaarde heeft u? Hoeveel geld heeft u nodig en waar wilt u het voor gebruiken? Is het mogelijk uw overwaarde contant te maken of is een consumptieve lening een beter idee? Wij komen dan met een voorstel waarbij we rekening houden met uw maandlasten en met het vermogen dat u aan uw kinderen wilt nalaten.