Verzekeringen die passen bij uw beroep

Verzekeringen die passen bij uw beroep

Als u een goed pakket aan zakelijke verzekeringen wilt, is het belangrijk u goed te verdiepen in de specifieke risico´s die gepaard gaan met het uitoefenen van uw beroep.

Aansprakelijkheid.
Een bouwondernemer kan voor heel andere schade aansprakelijk gesteld worden dan een consultant.
Ga na wat uw specifieke aansprakelijkheidsrisico’s zijn en hoe u die het beste afdekt.
Schade.
Als u dure apparatuur heeft, werkt met specifieke materialen of goederen in voorraad heeft,
is uw risico op schade en diefstal groter dan van een ondernemer die al zijn zaken met alleen een laptop en een telefoon kan regelen.
Geld.
Bij sommige beroepen wordt onvermijdelijk met contant geld gewerkt. In dat geval is een overval,
diefstal en verlies een groter risico dan voor ondernemers die niet met cash werken.
Schadelijke stoffen.
Werkt u vanuit uw beroep met gevaarlijke stoffen? Dan is er een risico van milieuschade en gezondheidsschade bij omwonenden.
Bij schade moet u bovendien het productieproces misschien stilleggen. Een kostbare zaak.

Speciale verzekeringspakketten
Veel verzekeraars bieden verzekeringspakketten die afgestemd op bepaalde beroepsgroepen, bijvoorbeeld in de bouw, de persoonlijke verzorging of adviserende beroepen. In die pakketten zitten dekkingen voor de risico’s waar deze beroepsbeoefenaars tegenaan lopen. Bijkomend voordeel is dat u met een pakket een korting op de totale premie kunt krijgen. Die pakketkorting loopt op naarmate u meer verzekeringen afsluit.

Toch liever maatwerk
Het kan handig zijn om voor een kant-en-klaar verzekeringspakket te kiezen. Maar doe dat niet zomaar. Laat ons het pakket doorlichten en checken of inderdaad de risico´s worden afgedekt waarmee u in uw eigen situatie te maken krijgt. Is de dekking niet goed genoeg, dan kunnen we voor u een pakket samenstellen dat beter bij u past. Puzzel niet langer zelf op uw verzekeringen, maar laat u door ons adviseren.