Vergoedingen voor bagage verschillen per verzekeraar

Vergoedingen voor bagage verschillen per verzekeraar

Dat u zich goed verzekerd heeft, wil niet zeggen dat u altijd kunt vertrouwen op een ruimhartige vergoeding. Zo kan de reisverzekeraar een uitkering weigeren als u de schade eenvoudig had kunnen voorkomen. Ga daarom voorzichtig om met uw bagage. Houd geld, kostbaarheden en reisdocumenten bij u of berg ze op in een kluis. En laat bagage nergens onbeheerd achter, ook niet in de auto die op slot is. Gaat u vliegen? Waardevolle spullen zoals laptop, camera, sieraden, muziekinstrumenten en dure brillen zijn vaak niet verzekerd als ze in het ruim vervoerd worden. Hetzelfde geldt voor de reisdocumenten. Neem deze zaken daarom mee in uw handbagage.

Schade claimen
Wilt u een schadeclaim indienen? Doe dat dan zo snel mogelijk, bij voorkeur nog tijdens de vakantie. U kunt mobiel of via de website van de verzekeraar een schadeformulier invullen. Stuur dan direct alle relevante bewijsstukken mee, zoals:

– Een kopie van het proces-verbaal dat de plaatselijke politie heeft gemaakt toen u daar aangifte deed. Zijn er spullen gestolen uit uw hotelkamer, doe dan ook aangifte bij de     hoteldirectie.
– Eventueel een schriftelijke verklaring van de reisleiding of de vervoersmaatschappij.
– Eventuele namen en telefoonnummers van getuigen.
– Foto’s van de situatie of de schade.
– Aankoopnota’s.
– Andere nota’s van gemaakte kosten.

Wat krijgt u vergoed?
De bagagedekking van uw reisverzekering kan op verschillende manieren worden ingevuld. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bepaald eigen risico kiezen en voor een hoger of een lager verzekerd bedrag. Hoeveel u vergoed krijgt, hangt verder af van de waarde van uw gestolen of beschadigde spullen. Voor recent gekochte goederen krijgt u de nieuwwaarde uitgekeerd, voor oudere spullen geldt de dagwaarde. Iedere verzekeraar berekent die dagwaarde op zijn eigen manier. Bij de ene verzekeraar krijgt u dus een hogere vergoeding dan bij de andere.

De schadevergoeding van waardevolle spullen is vaak gemaximeerd. En smartphones en tablets vallen soms helemaal buiten de dekking. Wilt u deze spullen wel verzekeren, vraag ons dan om advies.

Goed verzekerd op reis
Wilt u zeker weten dat uw bagage tiptop verzekerd is? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij bespreken uw verzekeringswensen en gaan na welke aanbieder de dekking biedt die bij u past.