Tweedehands pleziervaartuig iets voor u?

Tweedehands pleziervaartuig iets voor u?

De lente breekt aan, we komen onze huizen weer uit en gaan naar buiten. Lekker wandelen, fietsen of….varen. Is een nieuwe boot voor u niet te betalen, kijk dan eens of u een pleziervaartuig van iemand over kunt nemen. Hoe gaat u dan het beste te werk?

– Weet wat u wilt. Denk goed na over hoe en waar u uw boot wilt gebruiken. Wilt u de rivieren op of de meren? Naar Engeland varen of door de Amsterdamse grachten? En met         hoeveel mensen gaat u aan boord? Met zijn tweeën of met een hele vriendenkring? Uw vaarwensen bepalen welke boot geschikt voor u is.
– Bedenk wat voor schipper u bent. Wilt u dat het varen een actieve inspanning is of koerst u liever achteroverleunend over het water? Het ene schip vraagt meer van u dan het       andere.
– Bepaal uw budget. Hoeveel bent u bereid uit te geven aan de boot? Denk niet alleen aan de aanschafkosten, maar ook aan liggeld, verzekeringen en onderhoud.
– Beoordeel de staat van de boot. Boten hebben geen verplichte APK, dus u moet zelf kunnen beoordelen of het schip goed onderhouden is. Heeft u daar geen verstand van? Neem    dan een goede taxateur in de arm. Besef wel dat een slecht onderhouden boot weliswaar goedkoper is, maar dat het herstel u nog veel tijd, geld en energie kost.
– Maak een proefvaart. Pas als u met de boot op het water bent, merkt u of de boot u echt bevalt. Een proefvaart kan ook bepaalde gebreken aan het licht brengen.
– Stel een koopcontract op waarin u de afspraken met de verkoper vastlegt. Voeg foto’s van de boot toe en een lijst van accessoires die u overneemt.

Verantwoorde lening
Ook een tweedehands boot kan prijzig zijn. Heeft u dat geld niet achter de hand, bespreek dan met ons of u verantwoord kunt lenen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een financiering te krijgen. Wij gaan na welke lening bij u past.

Goed verzekerd het water op
Daarnaast adviseren wij u graag over de verzekeringen voor uw pleziervaartuig. Want schade door aanvaringen, brand en diefstal wilt u ongetwijfeld vergoed krijgen. U kunt de dekking zo uitgebreid maken als u zelf wilt. U kunt bijvoorbeeld extra kosten meeverzekeren, zoals hulp- en bergloon, sleeploon en een vervangend vakantieverblijf als u uw boot door schade niet meer kunt gebruiken. Ook persoonlijke ongevallen en aansprakelijkheid (WA) kunt u op de polis laten opnemen.

Regel de financiële kant van uw pleziervaartuig goed en vraag ons om advies.