Passagiers en bestuurder onderweg goed verzekerd

Passagiers en bestuurder onderweg goed verzekerd

Uit onderzoek van Veiligheid.nl blijkt dat de autostoeltjes waarin kinderen zitten veilig zijn, maar dat ze in de helft van de gevallen niet goed geïnstalleerd worden en ook dat kinderen er niet goed in vastgezet worden. Hoe vervoert u uw kind wel veilig?

– Installeer de autostoel altijd conform de handleiding. Neem de tijd om deze goed door te lezen en te begrijpen. Belangrijk is dat de autogordels de juiste route volgen, niet gedraaid    zijn en goed zijn vastgeklikt.
– Gebruikt u ISOFIX? Check dan of alle bevestigingshaken goed vastzitten. Gebruik bij baby- en peuterautostoeltjes ook altijd het derde bevestigingspunt.
– Trek de gordels van de autostoel goed aan. Er mag maximaal één centimeter ruimte tussen de gordel en het lichaam zitten.
– Let bij een peuterautostoel op de hoogte van het harnasje. Er mogen maximaal twee vingers ruimte tussen het harnasje en de schouder zitten.
– Is uw kind toe aan een kinderautostoel? Schaf dan een autostoel aan mét rugleuning.

Veiligheid voor alle inzitten
Niet alleen de kleintjes die in een autostoeltje zitten, wilt u veilig vervoeren. Voor alle inzittenden moet de kans op schade of letsel tot een minimum worden teruggebracht. Let er daarom op dat iedereen de autogordel gebruikt zoals verplicht is. Een auto-ongeval is echter nooit voor 100% uit te sluiten. De gevolgen voor de inzittenden kunnen dan groot zijn. Daarom kunt u uw autoverzekering uitbreiden met een inzittendenverzekering. U verzekert daarmee uzelf en uw passagiers voor de financiële gevolgen van een verkeersongeluk, bijvoorbeeld bij letselschade of invaliditeit. Er zijn twee verzekeringen.

Ongevallen-inzittendenverzekering: keert een bedrag uit ten behoeve van inzittenden van de auto als zij door een verkeersongeval invalide zijn geraakt of overleden zijn. Het verzekerde bedrag ligt vaak tussen 20.000 en 50.000 euro per inzittende voor blijvende invaliditeit en 10.000 of 15.000 euro per inzittende bij overlijden. De verzekering biedt geen vergoeding voor vervoerde spullen of voor immateriële schade.

Schade-inzittendenverzekering: vergoedt de werkelijke schade na een ongeval, dus ook bijvoorbeeld voor schade aan vervoerde spullen en immateriële schade. U kunt ook kiezen voor een dekking als u als voetganger, fietser of reiziger met het openbaar vervoer gewond raakt in het verkeer. Deze verzekering is duurder dan de ongevallen-inzittendenverzekering, maar de dekking is dan ook veel uitgebreider. Vaak keert de verzekeraar maximaal 1.000.000 euro uit per gebeurtenis. Maar dit bedrag geldt voor alle inzittenden samen. De schuldvraag speelt bij de uitkering geen rol.

Wilt u optimale zekerheid voor de mensen die u in uw auto vervoert? Laat ons dan uitzoeken of uw autoverzekering een passende inzittendenverzekering biedt. Heeft een andere autoverzekering meer te bieden, dan kunnen we desgewenst een overstap voor u in orde maken.