Meer scheidingen na de vakantie

Meer scheidingen na de vakantie

Het is meestal niet zo dat de vakantie zelf voor zulke grote relatieproblemen zorgt, dat een scheiding onafwendbaar is. Maar een aantal weken 24 uur per dag samen zijn, kan wel werken als een katalysator. Een relatie die niet goed is, verslechtert dan verder. Soms ook is de beslissing om uit elkaar te gaan al eerder genomen, maar wordt de vakantie gezien als de beste periode om afscheid te nemen en de kinderen in te lichten.

Deskundigen inschakelen
Nadat de echtscheiding is aangevraagd, breekt voor de meeste stellen een moeilijke tijd aan. Zelfs als zij samen alles ´netjes´ regelen, kunnen emoties hoog oplopen. En uitgerekend dan moeten zij hun hoofd koel houden om de juiste beslissingen te nemen. Gelukkig zijn er deskundigen die dan ingeschakeld kunnen worden. Een mediator helpt beide partners om tot overeenstemming te komen, een advocaat is er voor de juridische kant van de zaak en een financieel adviseur zorgt ervoor dat hypotheek en verzekeringen weer passen bij de nieuwe situatie.

Woning, pensioen en verzekeringen
Als u besluit om te gaan scheiden, zijn de belangrijkste financiële zaken die u moet regelen de alimentatie, het pensioen en de verdeling van het gezamenlijke vermogen waaronder het huis, de inboedel en de spaar- en beleggingstegoeden. Daarnaast moet u financieel klaar zijn voor de nieuwe situatie. Als u kiest voor een koopwoning, heeft u een nieuwe hypotheek nodig. Ook uw verzekeringspakket moet worden aangepast. Ten slotte u moet u misschien maatregelen treffen om uw pensioen te verbeteren. Bespreek met ons hoe uw financiële situatie is na de echtscheiding en wat u kunt of moet doen om (toekomstige) problemen voor te zijn.