Kent u de uitvaartwensen van uw partner?

Kent u de uitvaartwensen van uw partner?

Vaak weet iemand van zichzelf wel of hij of zij gecremeerd of begraven wil worden, maar deze wens wordt niet gedeeld met de partner. Dertigers zijn het meest onwetend op dit gebied. In een recent onderzoek gaf maar liefst 80% van de respondenten in de leeftijdsgroep 30-40 jaar aan de uitvaartwensen van de partner niet te kennen. Bij 60-70 jarigen is dat de helft.

Niet de gewenste uitvaart
Als mensen niet weten welke uitvaart hun overleden partner wil hebben, is de kans groot dat er bij plotseling overlijden niet de gewenste uitvaart wordt geregeld. Tegelijk geeft 87% van de ondervraagden aan het heel erg te vinden als ze worden gecremeerd, terwijl ze begraven hadden willen worden, of andersom. Zij zouden het erg vervelend vinden als ze niet de gewenste uitvaart krijgen.

Vrienden en familie
Niet alleen zijn de uitvaartwensen van partners onbekend, van vrienden of familie onderling hebben de meeste mensen geen weet hoe zij hun laatste afscheid geregeld willen hebben. Zo weet maar liefst 83% van alle ondervraagden niet of hun beste vrienden begraven of juist gecremeerd willen worden. Waarom wij onze uitvaartwensen niet met anderen bespreken? Het is niet echt een onderwerp dat op verjaardagsfeestjes aan de orde komt. Maar ook met betrekking tot de eigen partner, rust er een taboe op: 65% van de ondervraagden wil er liever niet over praten, omdat ze het een vervelend onderwerp vinden. 

Wensen vastleggen
Hoe stapt u over uw aarzeling heen om over uw uitvaart te praten? Misschien is het een idee om bij de meer zakelijke kant te beginnen: de uitvaartverzekering. Want bent u wel goed verzekerd? Als dat onderwerp besproken wordt, kunt u ook de mogelijkheid benutten die veel uitvaartverzekeraars bieden om wensen vast te leggen. Begraven of cremeren, uitvaartlocatie, de kist of de asbestemming, bloemen, vervoer, rouwkaarten, catering et cetera. U kunt stap voor stap opschrijven hoe u een en ander geregeld wilt zien.

Advies over financiering
Wilt u geadviseerd worden over hoe uw uitvaart gefinancierd kan worden? Wij gaan daarover graag met u in gesprek. Kunt u vermogen reserveren voor de uitvaart of is verzekeren beter? En welke verzekering past dan bij u? Bent u al verzekerd, dan lichten wij uw polis voor u door.