Jongeren kunnen besparen op de autoverzekering

Jongeren kunnen besparen op de autoverzekering

Uit statistieken blijkt dat 18-jarigen een grotere kans hebben om een ongeval te veroorzaken dan iemand van 25 jaar of ouder. En een hoger risico gaat gepaard met een hogere verzekeringspremie. Een 18-jarige betaalt daarom al snel 1.800 tot 2.000 euro per jaar aan premie, tot 200% meer dan een bestuurder van 25 jaar die geen schadevrije jaren heeft. Jongeren zijn bereid iets te doen of te laten in ruil voor een lagere autopremie, blijkt uit onderzoek van een vergelijkingssite. Wat zijn hun mogelijkheden?

– 55 procent van de jongeren is bereid in een lichte auto te rijden en zo een goedkopere autoverzekering te krijgen. Ook een tweedehands auto is voordeliger, want die hoeft alleen      WA verzekerd te worden. Ander voordeel: een tweedehandsje is prima om rijervaring op te doen en schadevrije jaren op te bouwen. Als het op een gegeven moment tijd is voor       een zwaardere auto, is de autoverzekering dankzij die schadevrije jaren veel voordeliger.

– Liever wel een beperkt cascoverzekering afsluiten? Kies voor een hoger eigen risico, dan gaat de premie naar beneden. Maar zorg dan wel voor genoeg spaargeld om dat eigen       risico te kunnen betalen. Een hoog eigen risico op de WA-verzekering is niet gebruikelijk. Daar valt dus geen winst te behalen.

– Schadevrije jaren opgebouwd met de brommer? Sommige autoverzekeraars zijn bereid rekening te houden met deze schadevrije jaren als ze geregistreerd zijn in het Roy-data       systeem.

De toekomst
De kans is groot dat steeds meer verzekeraars rijgedragverzekeringen aanbieden. Ongeveer 42 procent van de jongeren zou daar wel voor tekenen. En 41 procent wil zich zelfs laten beperken in hun autogebruik. In ruil voor korting gaan ze akkoord met een rijverbod op risicomomenten, zoals de vrijdag- en zaterdagavond.

Op naam van een ouder?
Een kwart van de jongeren met een auto kiest ervoor de verzekeraar te misleiden door de auto op naam van een van de ouder te zetten. Wij raden dat ten stelligste af. Het is niet toegestaan om de autoverzekering op naam van een ouder te zetten als de jongere zelf de regelmatige bestuurder is. Wie dat doet kan in de problemen komen als hij schade claimt.

Vraag advies
De ene autoverzekeraar is wat vriendelijker voor jongeren dan de andere. Wij weten wat de markt te bieden heeft? Vraag ons daarom om een verzekeringsadvies.