Goed verzekerd op uw e-bike

Goed verzekerd op uw e-bike

Rijden op een e-bike is niet helemaal zonder risico. Met name oudere e-bikers moeten wennen aan de andere rijstijl. De elektrische fiets gaat sneller dan ze gewend zijn en er moet dan ook sneller gereageerd worden. Maar de reactiesnelheid gaat bij het ouder worden juist omlaag. Ouderen wordt daarom aangeraden de snelheid te beperken op 18 kilometer per uur. Het kan ook handig zijn om lessen te nemen als u een e-bike aanschaft. U krijgt dan bijvoorbeeld tips voor het afstellen van de zadelhoogte, voor hoe u het beste op- en af kunt stappen en waar u op moet letten in de bochten. Koop ook een fietshelm. Daarmee verkleint u de kans op letsel door een val.

Voorkom diefstal
Iets anders om op te letten is de diefstalgevoeligheid van de e-bike. Zet uw fiets daarom altijd op slot, ook als hij bij u in de schuur staat. En zorg voor een goede beveiliging, bijvoorbeeld met kwaliteitssloten en een en track&trace-zender. Als u gaat winkelen of sporten, als u uitgaat of naar het station fietst, kunt u misschien beter voor uw oude fiets kiezen dan voor uw nieuwe e-bike. Die plekken zijn namelijk favoriet bij internationale dievenbendes die uw fiets meenemen naar het buitenland. Die gestolen e-bikes worden niet teruggevonden.

Goed verzekeren
Schenk ten slotte aandacht aan uw verzekeringen als u van plan bent er regelmatig met de e-bike op uit te trekken. Welke risico’s loopt u en waar let u op als u zich verzekert?

Goed verzekeren

Schenk ten slotte aandacht aan uw verzekeringen als u van plan bent er regelmatig met de e-bike op uit te trekken. Welke risico’s loopt u en waar let u op als u zich verzekert?

Schade aan uw fiets.
Welke schade is verzekerd? Is er bijvoorbeeld ook een dekking voor schade aan accessoires? En voor schadeherstel? Kunt u een vervangende fiets krijgen?
Diefstal van uw fiets.
Wat moet u doen aan preventie? Zijn bepaalde fietssloten of een anti-diefstalchip verplicht?
Pech onderweg. Kunt u rekenen op pechhulp en hoe ziet die eruit?
Schade-uitkering. Hoe lang wordt de nieuwwaarde uitgekeerd? Hoe hoog is uw eigen risico?
Schade aan anderen: Dekt uw aansprakelijkheidsverzekering schade die u met uw e-bike aan anderen toebrengt?
Conflict bij verkeersongeval. Krijgt u juridische hulp als u bij een ongeval betrokken bent en een geschil krijgt met een andere weggebruiker?
Ongevallen. Is er een uitkering als u door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt?
Premie: Hoeveel betaalt u voor de verzekering?

 Als u een e-bike koopt, laat dan uw eerste ritje naar ons kantoor zijn. Wij zorgen ervoor dat u dan goed verzekerd de weg op gaat.