Goed investeringsplan moet overtuigen

Goed investeringsplan moet overtuigen

In een goed investeringsplan laat u zien wat uw plannen zijn, hoe u die plannen denkt te realiseren en wat u daarvoor nodig heeft. U maakt een overzicht van de bedrijfsmiddelen die u moet aanschaffen, de diensten die u moet afnemen en de kosten die daarmee gepaard gaan. Een gericht marktonderzoek en een concreet marketingplan moeten aantonen hoe levensvatbaar uw plannen zijn en wat ze naar verwachting gaan opleveren.

U als ondernemer
Maar een financier beoordeelt uw kredietaanvraag niet alleen op basis van de cijfers. Uw ondernemerskwaliteiten zijn minstens zo belangrijk. Uw investeringsplan bevat daarom ook informatie over wie u bent als ondernemer. Wat zijn uw sterke en zwakke punten? Hoe heeft u uw bedrijf tot nu toe geleid en wat heeft u daarvan geleerd? Heeft u voldoende inzicht in de verplichtingen die met de kredietverstrekking gepaard gaan?

Duidelijkheid voor uzelf
Uw plan moet geldverstrekkers overtuigen, maar helpt ook om uw ideeën voor uzelf helder te krijgen. Door alles op papier te zetten, de kosten en opbrengsten te becijferen en de zwakke en sterke punten te benoemen, komt u erachter wat de kracht is van uw plan, maar ook wat de risico´s zijn. Door u ook daar op voor te bereiden, staat u sterker.

Risicoanalyse
Uiteraard wilt u zelf vorm geven aan uw investeringsplan. Toch kan het goed zijn om daarover te sparren met financiële professionals. Uw accountant kan u helpen maar ook wij gaan graag met u in gesprek over uw plannen. Wij kunnen een risicoanalyse maken, adviseren over financiële oplossingen en offertes opvragen voor bijvoorbeeld bedrijfsverzekeringen. Ook weten wij bij welke financiers u aan kunt kloppen en welke voorwaarden deze stellen aan kredietverstrekking. Wilt u uw investeringsplannen waarmaken? Neem dan contact op met ons kantoor.