Glas is niet standaard verzekerd
Het glas in uw woning kan op verschillende manieren verzekerd zijn. Omdat de ramen onderdeel zijn van uw woning, ligt het voor de hand dat glasschade onder de opstalverzekering valt. Vaak is dat ook zo, maar niet altijd. En de inboedelverzekering? Die kán een dekking bieden voor glasschade, maar meestal is dat niet standaard.
Check uw polissen
Om na te gaan hoe uw glas verzekerd is, kunt u dus het beste uw opstal- en uw inboedelverzekering controleren. Staat glasschade op geen van beide polissen? Dan bent u onderverzekerd en draait u zelf op voor de kosten op van glasbreuk. Is het glas juist op beide polissen verzekerd? Dan bent u oververzekerd. Over een schadevergoeding hoeft u zich geen zorgen te maken, maar u betaalt onnodig veel premie. In beide gevallen helpen wij u om de verzekeringen aan te passen.
Al uw glas verzekerd?
Het is niet voldoende om te checken óf uw glas verzekerd is. Want als u een standaarddekking heeft, kunt u niet altijd op een vergoeding rekenen. Extra dik glas, bewerkt glas, glas in lood of grote glasoppervlakten vallen dan vaak buiten de dekking. Heeft u bijzonder glas in de woning, klop dan bij ons aan voor advies. Wij gaan na of uw dekking uitgebreid kan worden of dat een aparte glasverzekering beter is. Een glasverzekering is trouwens alleen voor glas dat bedoeld is om licht door te laten. Voor glazen vazen, spiegels en uw aquarium is er geen dekking. Maar wij checken graag of uw inboedelverzekering in dat geval de schade wel dekt.
Bent u huurder?
Huurt u een woning? Kijk dan in de huurovereenkomst of een kapot raam voor rekening van de verhuurder komt of dat u die schade zelf moet betalen. Als u voor de kosten opdraait, kunt u dat risico vaak meeverzekeren op de inboedelverzekering, want een opstalverzekering heeft u niet. Wij gaan voor u na of dat kan. Is dat niet zo, dan adviseren wij u over een losse glasverzekering.