Een zorgverzekering voor uw huisdier?

Een zorgverzekering voor uw huisdier?

De medische zorg voor huisdieren is de afgelopen tien jaar sterk verbeterd en doet soms niet onder voor die van mensen. MRI-scans, fysiotherapie, een behandeling van hernia, blaasgruis of gescheurde kruisbanden, specialistische oogheelkundige of tandheelkundige zorg of een chemokuur, het kan tegenwoordig allemaal. Het is fijn dat uw huisdier geholpen kan worden voor een ziekte of aandoening. Maar specialistische zorg is ook duur. Nota’s van 700 à 800 euro zijn geen uitzondering.

Wel of niet verzekeren?
Om hoge rekeningen van de dierenarts te voorkomen, sluiten steeds meer mensen een ziektekostenverzekering af voor hun hond of kat. De Nederlandse marktleider in huisdierverzekeringen zag het afgelopen jaar zelfs een stijging van 20%. Gaat u de medische zorg voor uw huisdier zelf betalen of is een huisdierverzekering een betere optie? Wat moet u weten als u daar een beslissing in neemt?

Welke dekking kiest u?
U kunt bij een huisdierverzekering kiezen uit verschillende dekkingen, van eenvoudig tot (zeer) uitgebreid. Iedere verzekeraar heeft zijn eigen pakketten met eigen voorwaarden. Vraag u af hoe ver u wilt gaan in de behandeling van uw huisdier. Wat bent u bereid zelf betalen en voor welke behandelingen wilt u een vergoeding?

Bedenk dat medische zorg niet alleen nodig is voor (oudere) dieren met een ernstige aandoening. Ook voor eenvoudigere kwalen zoals een huidprobleem, aanhoudende diarree of voor de gevolgen van een aanrijding, laat u uw huisdier behandelen.

Let op. Behandelingen voor ziekten die bij een bepaald ras veel voorkomen, zijn vaak niet gedekt.

Hoeveel krijgt u vergoed?
Bij de meeste verzekeraars betaalt u een eigen bijdrage per behandeling, maar de hoogte daarvan verschilt. Daarnaast hanteren verzekeraars vaak een maximum bedrag aan vergoedingen. Houd er dus rekening mee dat u ook met een verzekering toch nog kosten maakt.

Wat gaat u betalen?
De premie van de huisdierenverzekering hangt onder meer af van de gekozen dekking, het maximum vergoedingsbedrag, het type huisdier en het ras en het gewicht. De premies verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. Wilt u advies over een goede ziektekostenverzekering voor uw huisdier? Wij maken voor u een vergelijking van de verschillende dekkingen en de premies.