De mooiste dag van uw leven, verzekert u goed

De mooiste dag van uw leven, verzekert u goed

Voor een huwelijksdag geven we in Nederland gemiddeld zo’n 15.000 euro uit aan catering, zaalhuur, trouwkleding, drukwerk, bloemen, auto's, muziek, fotograaf en noem maar op. Dat is veel geld en het is dus logisch dat u risico’s zoveel mogelijk uitbant en alles tot in de puntjes regelt. Maar helaas heeft u nooit alles helemaal in de hand. Want stel dat er iemand in de familie ernstig ziek wordt of overlijdt, dat de feestzaal de avond voor uw bruiloft afbrandt of dat belangrijke genodigden niet kunnen komen omdat er vanwege een zware storm niet gevlogen wordt.

Huwelijksdag geannuleerd, geld weg
Als u het trouwfeest moet uitstellen of afbreken door een onvoorziene gebeurtenis, bent u het geld dat u al heeft uitgegeven kwijt. Behalve als u een bruiloftverzekering heeft afgesloten. Die keert uit als u het feest moet annuleren bijvoorbeeld vanwege ziekte of overlijden van een genodigde of als de cateraar of horecagelegenheid failliet gaat. Ook annulering in verband met het stilleggen van openbaar vervoer vanwege extreme weersomstandigheden, is verzekerd. Verder kunt u schade aan de kleding van bruid, bruidegom of bruidskinderen verzekeren, evenals  schade aan de huwelijkscadeaus. Zegt de geboekte band af in verband met een ongeval of ziekte? Dan vergoedt de verzekering de huur van een vervangende band.

Op tijd afsluiten
Heeft u trouwplannen? Neem het zekere voor het onzekere en sluit een bruiloftverzekering af. De premie bedraagt meestal slechts een fractie van het totale budget dat wordt uitgegeven. Wij adviseren u graag over de dekking. Wees wel op tijd met afsluiten, want als u dat vlak voor de grote dag doet, wordt u niet meer geaccepteerd.