Nieuws overzicht

NN verliest zaak compensatie beleggingsverzekeringen

NN Group, waar Nationale-Nederlanden onderdeel van is, heeft een hoger beroep over de compensatie van een klant met een beleggingsverzekering verloren. V

Lees verder

Bedrijven boeken hoge winsten

Bedrijven in Nederland zijn op dit moment bijzonder winstgevend, behalve in de financiƫle sector. Bedrijven boekten in het eerste kwartaal van 2017 een brutowinst voor belasting van 56,7 miljard euro.

Lees verder

Inkomen huishoudens stijgt met ruim 2 procent

Het beschikbaar inkomen van alle huishoudens steeg in het eerste kwartaal van 2017 met 2,1 procent. Er waren meer mensen aan het werk en de lonen stegen verder.

Lees verder

Volgend jaar binnen enkele seconden betalen mogelijk

De Europese Centrale Bank (ECB) wil het volgend jaar mogelijk maken om 365 dagen per jaar binnen enkele seconden een banktransactie te doen.

Lees verder

Woningverkopers hebben meer vertrouwen in huizenmarkt

Het vertrouwen van verkopers in de woningmarkt is dit jaar flink gegroeid. Ze waren nog niet eerder zo positief over de kans om hun huis te verkopen. Dat blijkt uit onderzoek van ING.

Lees verder

Woningcorporaties moeten sneller woningen verduurzamen

Woningcorporaties lopen achter bij het verduurzamen van hun huurwoningen. Volgens afspraken in het Energieakkoord moeten alle sociale huurwoningen van woningcorporaties in 2020 energielabel B hebben. Maar dat gaat niet lukken.

Lees verder

Lageropgeleide later met pensioen

Mensen met een lagere opleiding gaan gemiddeld ruim een jaar later met pensioen dan hoogopgeleiden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.

Lees verder

Meeste jongeren hebben jaar na ontslag weer werk

Van de jongeren (15-30 jaar) die in de periode 2011-2014 hun baan verloren, had 80 procent een jaar na het ontslag weer werk. Bij 45-plussers was dit 41 procent.

Lees verder

Huizenprijzen stijgen met bijna 8 procent

De huizenprijzen waren in mei gemiddeld 7,8 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. De afgelopen maanden was de prijzenstijging telkens de grootste sinds maart 2002 en dat is nu weer het geval.

Lees verder

Lage rente maakt hervorming pensioen eenvoudiger

De lage rente maakt de overgang naar een nieuw pensioensysteem zonder de zogeheten doorsneepremie goedkoper. Dat meldt het Centraal Planbureau (CPB) uitgerekend.

Lees verder

Huishoudens besteden weer meer

Consumenten hebben in april 2017 2,7 procent meer besteed dan in april 2016, aldus het CBS. De groei is hoger dan in maart 2017.

Lees verder

Consumenten blijven positief gestemd

Het consumentenvertrouwen komt net als in mei uit op 23, meldt het CBS. Het oordeel over het economische klimaat verandert nauwelijks. De koopbereidheid neemt iets toe.

Lees verder

Minder investeringen in april

In april 2017 werd er iets minder geinvesteerd door de industrie dan in april 2016. Die daling wordt enigszins vertekend omdat in april 2016 de investeringen extra hoog waren door investeringen in vliegtuigen.

Lees verder

Informatiekaart ook voor aanvullende zorgpolis

Zorgverzekeraars introduceren voor het komende zorgverzekeringsseizoen ook voor alle aanvullende verzekeringen een uniforme informatiekaart.

Lees verder

Verkoop koopwoningen blijft maar stijgen

De verkoop van woningen is vorige maand weer flink gestegen. Het Kadaster registreerde in mei 19.990 transacties en dat is bijna een kwart meer dan een jaar eerder en bijna een vijfde meer dan in april.

Lees verder

Woonverzekeringen duurder geworden

De premies van woningverzekeringen stijgen flink. In 2015 nam de premie van met name de allrisk opstalverzekeringen toe en die trend heeft zich voortgezet in 2016. De premies van de inboedelverzekering stegen iets minder hard.

Lees verder

Verzekeraars vergoeden kapotte smartphone minder snel

Inboedelverzekeraars vergoeden niet meer zo makkelijk de kosten voor reparaties van een kapotte smartphone en tablet. Eigen risico's, maximeringen en andere voorwaarden beperken de schadeuitkeringen.

Lees verder

Verzekeraar mag premie verhogen bij verlenging

Als een schadeverzekering stilzwijgend wordt verlengd, mag de verzekeraar de premie verhogen. Dat blijkt uit een uitspraak van klachteninstituut Kifid.

Lees verder

ABN en ING op de vingers getikt over renteopslag

Klachteninstituut Kifid heeft ABN Amro en ING in het ongelijk gesteld in twee afzonderlijke gevallen in 2009 waarbij de renteopslag op een hypotheek werd verhoogd.

Lees verder

Klanten zijn tevredener over verzekeraar

Consumenten zijn dit jaar tevredener over hun verzekeraar dan in 2016. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Verbond van Verzekeraars naar de klantgerichtheid van 48 verzekeraars.

Lees verder